Om Ellen

Foto: Rune Johansen

Foto: Rune Johansen

Jeg er folketingsmedlem og medieordfører for Venstre, valgt i Sønderborg, hvor jeg også bor.

Jeg er oprindeligt fra Nr. Nissum, Lemvig, hvor jeg voksede op mellem fjord, hav og skov. Jeg kommer af en familie, hvor det at kende sine rødder, sine idealer og vide, hvad man vil, altid har haft stor betydning.

I 1998 flyttede jeg til København for at læse kunsthistorie. Jeg er i dag cand.mag. i kunsthistorie med sidefag i statskundskab.

Jeg flyttede i 2004 til Sønderborg. Efter endt uddannelse trak Jyllands frirum, åbne vider, den klare stjernehimmel og plads. Sønderborg er med sin fantastiske natur, stærke erhvervsliv og gæstfrie mennesker ganske enkelt et enestående område.

I min sparsomme fritid holder jeg meget af at bruge tid sammen med mine gode venners og families selskab. Det være sig med gåture i den danske natur, på en spændende kunstudstilling, til fodboldkampe, koncerter eller bare omkring et bord og med grin og samtale og god mad.

Mit politiske liv
Jeg meldte mig ind i VU og Venstre i 1995. Jeg har siden været meget aktiv i Venstre, og politik har taget meget af min tid, men også givet en række oplevelser, erfaringer og udfordringer.

International politik og europapolitikken har været et af mine politiske hjertebørn. I VU var jeg formand for det internationale udvalg i 1997-1999, og siden næstformand (1999-2002) formand (2002-2004) for LYMEC, som er en organisationen for henved 200.000 unge liberale i Europa. I den periode var jeg også meget aktiv med demokratiprojekter i særligt Østeuropa og Afrika. Det er et arbejde, jeg stadigt varmt støtter.

Jeg var kandidat til Europa-Parlamentet i 2004. Jeg var kandidat for Venstre i Københavns amt. Jeg overtog Københavnskredsen efter Bertel Haarder og fik 24.380 stemmer, som dog desværre ikke rakte til en plads i Europaparlamentet. Venstres hovedbestyrelse valgte mig siden som formand for Venstres europaudvalg. I foråret 2007 blev jeg desuden valgt til Næstformand i den danske Europabevægelse. Fra december 2012 til 6. april 2013 var jeg konstitueret formand, inden jeg gav formandskabet videre til Venstre forhenværende Europaparlamentsmedlem Anne E. Jensen.

I 2005 blev jeg med 5.089 stemmer valgt til Folketinget for Venstre i Sønderborg. Det var første gang i historien, at Sønderborgkredsen gav valg til en folketingskandidat for Venstre.

Fra 2005 til valget i efteråret 2007 var jeg er Venstres kultur- og mediepolitiske ordfører. Med min baggrund i kulturhistorie har jeg haft en faglig ballast og personlig glæde ved at bestride denne post.

Efter valget i 2007, hvor jeg blev genvalgt med næsten 13.000 stemmer, overtog jeg posten som Social- og Ligestillingsordfører.  Derudover var jeg i perioden ligeledes medieordfører for Venstre. I marts 2011 blev jeg Politisk ordfører for Venstre og fortsatte samtidig med at være medieordfører.

Ved folketingsvalget i september 2011 blev jeg genvalgt med 18.059 stemmer, hvilket var det 3. højeste stemmetal i Venstre og 12. flest på landsplan. Efter valget fortsatte jeg ligeledes som Venstres Politiske ordfører og medieordfører.

I oktober 2014 blev jeg efter opfordring fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, valgt som spidskandidat til Europaparlamentsvalget i maj 2015. Et kandidatur jeg senere trak mig fra, da jeg blev gravid og pendling mellem Bruxelles, København og Sønderborg, hænger i min verden ikke sammen med ansvaret for et lille barn. Ultimo februar 2014 stoppede jeg som politisk ordfører, men fortsatte som medieordfører.

Ved seneste folketingsvalg i juni 2015 opnåede jeg genvalg til folketinget med 12.012 stemmer. Herefter blev jeg søndag d. 28. juni udnævnt til minister for børn, undervisnings og ligestilling. Ved regeringsrokaden d. 28. november 2016 blev jeg udnævnt til Sundhedsminister.

Som folketingsmedlem har det altid været naturligt for mig, at være bosat i det område hvor jeg er valgt, fordi det for mig er vigtigt, at jeg i min dagligdag kan møde de mennesker som har stemt mig i Folketinget. Hele Danmark skal høres i de beslutninger vi træffer i Folketinget. Beslutningerne skal varetage hele landets interesser og løse de udfordringer – store som mindre som findes fra øst til vest, nord til syd.