Et gult sundhedskort i plastic – og et digitalt

Det skal være lettere at være patient, og sundhedsvæsenet skal levere en offentlig service i et format, som passer ind i den hverdag, danskerne har. Derfor skal vi have en digital variant af det gule sundhedskort, som kan supplere det fysiske kort. Blandt andet er mange unge vant til at have digitale løsninger på mobilen, og mange familier efterspørger smartere løsninger, hvor begge forældre let kan have sundhedskortet ved hånden. 

I dag findes NemID som en app, vaccinationskortet kan du finde i ”Min Læge”-appen, og appen Medicinkortet har 750.000 brugere. Så det er en naturlig udvikling, at det gule sundhedskort også bliver digitalt. Derfor vil jeg arbejde på at få det til at lykkes. Der bliver hvert år udstedt omkring 1,7 millioner kort. Det er spild af ressourcer, særligt hvis man hellere vil nøjes med et digitalt kort. 

Man skal også fortsat kunne benytte det fysiske kort. For som Pandrups forhenværende borgmester Flemming Jansen (V) ganske rigtigt skrev i JP midt i marts, så skal vi ikke digitalisere borgerens hverdag for enhver pris. Vi skal først og fremmest sætte borgeren og mennesket i centrum. 

Indlægget er bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten.