Regeringen og DF gør op med ventelister

Læserbrev: Der er godt nyt til folk med høreproblemer. Efter en længere periode med lange ventelister til høreapparatbehandling har regeringen og Dansk Folkeparti besluttet at styrke høreområdet markant og sætte penge af til, at dem, der har ventet urimelig lang tid på et høreapparat, kan komme hurtigere til. I en årrække har høreområdet været forsømt, og det har skabt lange ventelister, manglende gennemsigtighed og dårlig information til patienter, der lider af høretab. Derfor har regeringen og DF afsat 215 millioner kroner på Finansloven frem til 2022 til at løse problemerne. 

Som et led i aftalen vil der blive stillet nationale krav til behandlingen og til bedre dataindsamling, ligesom der også skal afprøves en ny visitationsmodel. Til afviklingen af de lange ventelister afsættes der 25 mio. kr. årligt i perioden 2019-2022 udover budgettet i 2019, og her lægger vi det op til regionerne selv at vælge model for, hvordan de vil afvikle den store pukkel af folk på venteliste. 

Det vurderes med en vis usikkerhed, at op imod 25.000 personer står på venteliste til høreapparatbehandling. Det er uacceptabelt for alle dem, der har været ramt. Vi håber, at vores tiltag vil sikre en bedre livskvalitet både for dem, der er uden for og inden for på arbejdsmarkedet. 

Indlægget blev bragt i Jydskevestkysten i samarbejde med Karina Adsbøl, MF (DF) handicapordfører for Dansk Folkeparti.