S fører skræmmekampagne

REGIONSHOSPITALET: Det socialdemokratiske folketingsmedlem Thomas Jensen fører skræmmekampagne, når han i to læserbreve i MJA uden nogen former for belæg påstår, at Regionshospitalet Silkeborg risikerer at lukke, når regeringen om kort tid præsenterer udspil til sundhedsreform. Regeringen vil fremlægge et udspil, som skal sikre mere nærhed og større tryghed for patienterne i sundhedsvæsenet, og har på ingen måde planer om at lukke hospitaler.

Ved Folketingets åbning løftede statsminister Lars Løkke Rasmussen en del af sløret for den kommende sundhedsreform. Regeringens vil med 21 nye lokalt forankrede sundhedsfællesskaber skabe mere sammenhæng for de patienter, der i dag ender som kastebolde i sundhedssystemet. Det skal ske ved at hospitalerne, lægerne i almen praksis og de kommunale sundhedstilbud i fremtiden arbejder bedre sammen inden for de 21 sundhedsfællesskaber.

Samtidig skal sundhedsvæsenet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i sin tale ved Folketingets åbning, være langt bedre til at lære af de gode eksempler. Her har Regionshospitalet Silkeborg bl.a. med tværgående patientforløb vist vejen på det område.

I stedet for at føre skræmmekampagne burde Thomas Jensen melde sig ind i kampen for, hvordan vi gør et godt sundhedsvæsen endnu bedre. Det arbejder vi hårdt for.

Indlægget blev bragt i Mediehuset Midtjyllands Avis i samarbejde med Ulrich Fredberg (V), ledende overlæge.