Lys på slottet

Læserbrev: Et godt dansk ordsprog siger, at alt godt kommer til den som venter. De ord passer meget godt på ønsket om lys på Sønderborg slot. 

Igennem en lang årrække har både jeg og andre lokale politikere fra Sønderborg kommune arbejdet for at der kan komme lys på Sønderborg slot. Desværre har Slots- og Kulturstyrelsen været imod og flere gange stået i vejen for en permanent løsning. 

Endelig ser der dog ud til at være hul igennem, så der kan komme lys på slottet – om end ikke permanent, så i perioder. 

Sønderborg slot spiller en stor rolle i vores lokalhistorie, har betydningen for Sønderborgs identitet. Og med slottets placering lige ved indsejlingen til byen bliver der i den grad lagt mærke til det. Derfor er det logisk at der kommer lys på slottet. For mig er det kun naturligt, at vi aktivt viser slottet frem, både over for os der bor i kommunen, men også for turister og andre der er på besøg i Sønderborg kommune. 

Vi var ikke kommet dertil hvor vi er nu, uden et vedvarende arbejde for en løsning fra alle parter. For vi kan gøre en forskel når alle yder deres. Nu kan vi i første omgang glæde os til at se lys på slottet til august. 

Indlægget blev bragt i Jydskevestkysten.