Vi skal have ryddet op på høreområdet

Læserbrev: Den 23. maj. 2018 skriver Poul-Erik Svendsen (S), formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, at det er urealistisk at hjælpe de over 7000 patienter, der står i kø til et høreapparat på én gang. 

Jeg er enig med Poul-Erik Svendsen i, at ventetiderne til offentlig høreapparatbehandling i dag er alt for lange. Det han glemmer er dog, at størstedelen af patienter med høretab i dag har mulighed for at vælge hørebehandling i det private. 

Det er efter min mening helt afgørende, at vi sikrer, at patienterne er klar over, at størstedelen af dem har mulighed for at gå til en privat klinik, hvor der er kortere ventetider – og endda med et offentligt tilskud. Disse patienter har et alternativ og behøver ikke nødvendigvis at vente i op mod to år, som Poul-Erik Svendsen påstår i artiklen. 

Der er i dag er en række forhold omkring behandlingsforløbet for patienter med høretab, som vi ved ikke fungerer optimalt for patienterne. Vi skal derfor have ryddet op på området. 

For regeringen er det vigtigt, at borgere med hørenedsættelse modtager en effektiv, rettidig og uvildig behandling. 

Høreområdet indgår derfor i servicetjekket af det frie valg og jeg har netop holdt møde med sundhedsordførerne for at drøfte udfordringerne og den videre vej på høreområdet. 

Indlægget blev bragt i Jydskevestkysten.