Foto: Rune Johansen

Kritik af udflytning er blevet gjort til skamme

Som en del af regeringens ambition om at styrke væksten i hele landet, blev der sidste år annonceret danmarkshistoriens største udflytning af statslige arbejdspladser. Hele 3.900 arbejdspladser bliver i de kommende år flyttet ud af København, heraf ca. 750 til Syd-og Sønderjylland.

På trods af modstandernes betegnelse af udflytningerne som ” en form for tortur”, har de vist sig at være en stor succes.

De første medarbejdere er allerede flyttet ind hos Færdselsstyrelsen i Ribe og hos NaturErhvervstyrelsen i Augustenborg.

Stillingerne har været ganske eftertragtede og senest kunne JydskeVestkysten fortælle, at fire stillingsopslag resulterede i hele 238 ansøgere hos Færdselsstyrelsen.

Det bekræfter tendensen fra andre steder i landet, som f. eks i Brønderslev hvor Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering modtog 500 ansøgninger til 38 stillinger.

Påstandene om, at man ikke kunne finde kvalificeret arbejdskraft uden for København, er altså blevet gjort til skamme, og Syd-og Sønderjylland har vist sig leveringsdygtig i kvalificerede medarbejdere.

Udflytningerne er samtidig ét skridt tættere på, at opfylde regeringens vision om vækst i hele Danmark.

For når vi får nye statslige arbejdspladser i Syd-og Sønderjylland, så er det med til at styrke vækst og udvikling i hele vores region. Arbejdspladserne gavner nemlig ikke kun dem der får ansættelse i en styrelse eller institution. De er også med til at styrke både uddannelsessektoren og det private erhvervsliv.

Derfor har regeringen, på trods af hård kritik, insisteret på at holde snuden i sporet og gennemføre udflytningerne. Vi tror nemlig stadigvæk fuldt og fast på, at Danmark er bedst i balance.