Vi anbefaler et klart ja

Der er mange ting, vi to er uenige om, når vi mødes til debatter i folkestingssalen, i forsamlingshusene eller i avisens debatspalter. Men når vi på torsdag skal stemme om, hvorvidt retsforbeholdet skal erstattes med en tilvalgsordning, så anbefaler vi sammen et klart ja.

Det gør vi, fordi det er i Danmarks interesse fortsat at kunne være en del af det fælles samarbejde på det retslige område, fordi det giver mere tryghed og bedre retssikkerhed for Danmark.

Et af de mest centrale emner i debatten, er Danmarks fortsatte deltagelse i det europæiske politisamarbejde, Europol. Dansk politi søger i gennemsnit 200 gange dagligt i Europols informationssystem EIS. Deltagelsen i Europol er et helt konkret og stærkt værktøj for dansk politi, når de skal opklare alt fra hjemmerøverier til organiseret menneskehandel.

Vi hører ofte folk sige, at de vil stemme nej, for at bevare tingene som de er i dag. Men pointen er, at hvis man ønsker, at politiet også i fremtiden skal have samme muligheder som i dag, så er det ud for ” Ja”, at krydset skal sættes.

For os er spørgsmålet om Europol ikke den eneste gode grund til at stemme ja. Danske virksomheder vil også stå stærkere ved et ja, når det handler om at få tilgodehavende tilbage ved en konkurs, eller i det hele taget få de penge for de ubetalte regninger, en virksomhed måtte have i andre EU-lande. Derfor anbefaler både fagbevægelse og dansk erhvervsliv et ja.

Når LO, DI, DA, HK, DE, Metal og en række andre af arbejdsmarkedets parter peger på fordelene ved et ja, så lytter vi. Samtidig har organisationer som Børns Vilkår, Reden International, DJØF, Landbrug og Fødevarer og ITD engageret sig i sammenslutningen ” Netværket for et tryggere Danmark”.

Så uanset, hvor uenige vi er på en lang række andre områder, så er vi enige om, at det vil være bedst for Danmark at stemme ja på torsdag.

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Socialdemokraternes finansordfører Benny Engelbrecht 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *