Stadig gode rammer for AMU

Det vil have negative konsekvenser for AMU-skolerne, at de ligesom andre uddannelser er underlagt det omprioriteringsbidrag, der er en del af finansloven. Det skriver Torben Pedersen og Søren Heisel (JV 04.12.15). Lad mig slå fast, at AMU er et godt og vigtigt tilbud til virksomhederne og en god mulighed for faglærte og ufaglærte, som har behov for efteruddannelse. Derfor skal vi også løbende nytænke både systemet og de kurser, der tilbydes. Men der er behov for skarpe prioriteringer af ressourcerne på tværs af den offentlige sektor, og det gælder også uddannelsesområdet og AMU-systemet.

Trods omprioriteringsbidraget er der stadig gode efteruddannelsesmuligheder. Faktisk kan der i 2016 komme flere personer på AMU-kursus, end der deltog på kurser i 2014. Jeg mener, at der stadig er rammer for, at medarbejderne via AMU bliver udstyret med de kompetencer, som vil være efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Det er dog en klar prioritering fra regeringen at gøre AMU-systemet mere målrettet og fleksibelt. Det er noget at det, vi i det nye år vil diskutere med arbejdsmarkedets parter i forbindelse med vores udspil ‘Vækst og udvikling i hele landet’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *