Forældres frie valg

Hanne Ward er bekymret for økonomien på de frie grundskoler (Morsø Folkeblad 19. november).

De frie grundskoler løfter et stort og vigtigt ansvar som alternativ til folkeskolen, ikke mindst i tyndt befolkede områder. For mig er det positivt, at forældre frit kan vælge mellem landets fri-og folkeskoler. Det giver forældrene mulighed for at vælge det tilbud, som, de mener, passer bedst til deres barn. Med finansloven for næste år hæver vi tilskuddet til de frie grundskoler ved at sætte tilskudsprocenten op fra 71 til 73 procent af, hvad en folkeskoleelev koster. Det svarer til cirka 120 millioner kroner ekstra årligt.

Med det øgede tilskud behøver skoler og forældre ikke bekymre sig om stigende egenbetaling, når de vælger skole til deres barn. Og det er med til at modvirke social skævvridning friskoler og folkeskoler imellem. Vi skal sikre, at alle børn får en tryg og god skolegang med undervisning af høj kvalitet.

Om det er på en folkeskole eller en friskole, skal være op til den enkelte familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *