Foto: Rune Johansen

Vi kan ikke bekæmpe menneskehandel alene

BAGMÆND til menneskehandel er kyniske.

De tjener penge på at sælge kvinder til prostitution og børn og voksne til tvangsarbejde, kriminalitet og tiggeri.

Og de lader sig ikke stoppe af landegrænser.

Derfor er det afgørende, at vi, der vil menneskehandlen til livs, også kæmper for et ja til folkeafstemningen 3. december, så dansk politi og Danmark fortsat kan være en del af Europol og den fælles europæiske kamp mod menneskehandel.

18.10. er Anti-Trafficking Day. Med dagen gør EU-landene i fællesskab opmærksom på, hvor langt vi kan komme med en fælles indsats.

I 2011 vedtog EU et direktiv, der har betydet, at alle de europæiske lande, der har tilsluttet sig direktivet, straffer bagmændene bag menneskehandel hårdt og skærper indsatsen mod den organiserede kriminalitet, som handel med kvinder, mænd og børn er. Samtidig er EU-landene forpligtet til at hjælpe ofre for menneskehandel inden for egne landegrænser.

Det er vigtige skridt på vejen. Skridt, som Danmark ikke har været med til at tage. På grund af vores retsforbehold i EU kan vi ikke tilslutte os direktivet.

3.12. skal vi stemme om en omdannelse af retsforbeholdet. En ændring af retsforbeholdet, så Danmark kan være en del af den fælles europæiske kamp mod børnepædofili og menneskehandel. Mange tænker nok, at den afstemning handler om jura og regler. Men det handler altså også om mennesker af kød og blod, der lever umenneskelige liv. Børn, der mishandles og tvinges til at stjæle og tigge.

Kvinder, der handles til prostitution, og mænd, der handles til tvangsarbejde. Alene i Danmark blev 71 personer vurderet handlet sidste år. I Europa er omkring 880.000 udsat for tvangsarbejde, og heraf er mange blevet handlet. Der er mange gode grunde til at stemme ja 3. december.

En af de gode grunde er, at vi står stærkere i den fælles europæiske indsats mod menneskehandel. Danmark må ikke blive et fristed for kyniske bagmænd, der udnytter, at dansk politi – ved et nej – ikke fremover vil have mulighed for at samarbejde lige så tæt med deres europæiske kollegaer og udveksle oplysninger om de kriminelle netværk, der tjener på andre menneskers lidelser.

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Justitsminister Søren Pind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *