Frihed til familierne

Mange familier kender det at skulle gå fra arbejde med et par opgaver liggende på skrivebordet, så de kan hente deres børn i institutionen. Dereft …

Mange familier kender det at skulle gå fra arbejde med et par opgaver liggende på skrivebordet, så de kan hente deres børn i institutionen. Derefter nå igennem den lokale brugs, inden turen går hjem til madlavning og ulvetime.

Arbejdsliv og familieliv vil i perioder af tilværelsen være en udfordring at få til at hænge sammen. Derfor er det også vigtigt at rammerne på arbejdsmarkedet er fleksible, og de offentlige institutioners åbningstider bidrager til, at hverdagen fungerer for børnefamilierne.

Venstres familiepolitik tager udgangspunkt i den enkelte familie. For os er der ikke kun én familiepolitik, men i princippet én politik for hver familie i Danmark. For familierne i Danmark er forskellige og de prioriterer forskelligt. Det skal der være plads til og gode rammer for. Det, som er rigtigt for en familie, er måske ikke den gode løsning for nabofamilien.
Derfor er det også forkert, når Berlingske for nylig giver indtryk af, at beskæftigelsesministeren vil ændre på danskernes mulighed for at gå på deltid. Vi vil ikke ændre på de aftaler, arbejdsmarkedets parter indgår.

Familierne ved bedst selv, hvordan de får hverdagen til at fungere, de muligheder skal der ikke ændres på.

Til gengæld skal forældre ikke føle sig presset på deltid fordi kommunens institutioner ikke har åbningstider, der matcher skiftende arbejdstider.
For mange børnefamilier hænger deres hverdag kun sammen, hvis de offentlige institutioner tilpasser sig danskernes fortsat mere fleksible arbejdstider.

I juni måned besøgte jeg Esbjerg Kommunes døgnåbne vuggestue og børnehave. Her kan sygeplejersken med natarbejde aflevere sit barn i trygge rammer. Børnene bruger ikke længere tid i institutionerne end andre børn, men de er der på andre tidspunkter. Mange arbejder i dag på skæve tidspunkter.

De forældre, jeg mødte, arbejdede blandt andet som sygeplejersker, tjenere og butiksansatte. Fleksible åbningstider bidrager til, at vi kan have et fleksibelt arbejdsmarked og samtidig sikre både tid og overskud til børn og familie.

Hvordan familierne prioriterer deres tid, er deres beslutning.

Vi skal sikre familierne frihed til at vælge og gode muligheder for blandt andet børnepasning, hjælp til rengøring med BoligJobOrdningen og andre håndsrækninger i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *