Venstreregeringen har fuldt fokus på grænselandet

Benny Engelbrecht (BE) og Lotte Rod (LR) skriver i JV d. 3. september, at Venstre regeringen ikke prioriterer samarbejdet i det dansk-tyske grænseland. BE og LR bygger deres argumentation på, at Tyskland ikke står specifikt nævnt i regeringsgrundlaget. Det gjorde Tyskland heller ikke i regeringsgrundlaget for S-R-SF. Vi husker dog ikke, at det optog BE og LR dengang, lige som vi også savnede vores Socialdemokratiske og Radikale kollegaer, da eksempelvis togfonden kørte uden om det sydjyske og grænseområdet.

Derimod har vi fra Venstres side længe efterlyst en Tysklandsstrategi der bredt opprioriterer det dansk-tyske samarbejde. Det glæder vi os til, at vi nu kan begynde at sætte handling bag.

For når Statsminister Lars Løkke Rasmussen i sidste uge mødtes med Tysklands kansler Angela Merkel, er det netop et klart udtryk for hvor højt prioriteret relationen imellem Danmark og Tyskland er for Venstre regeringen.

Vi har også begge, siden vi for få måneder siden tiltrådte som ministre, prioriteret at besøge og være i dialog med parterne i grænselandet.  Inden for hver vores områder har vi hhv. mødtes med den tyske transportminister og trafikmyndighederne i Kiel, Flensborgs overborgmester Simon Faber, samt repræsentanter for mindretallene både syd og nord for grænsen. Der er dermed ingen tvivl om, at grænselandet har vores fulde fokus.

De initiativer som BE og LR nævner at den tidligere SR regering tog, var flotte på papiret, men der skete ikke meget. Den nye Venstreregering er allerede gået i gang med at sikre, at gode intentioner bliver realiseret og er allerede i dialog med Slesvig-Holsteins ministerpræsident Torsten Albig.

Vi kan derfor berolige BE og LR med, at Venstreregeringen fra dag et har haft fuld fokus på vores naboland mod syd.

Indlægget er skrevet i samarbejde med Hans Chr. Schmidt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *