Hvad har du med på madpakken?

Hver fjerde dansker med et skolebarn undlader frugt og grønt i madpakken op til flere gange om ugen. Det er ikke godt nok. Madpakkens Dag torsdag den 3. september kan være med til at hjælpe forældre og børn til gode madvaner i madpakken.

Alle børn skal hver dag have god sund mad, der giver energi gennem hele skoledagen.

Med folkeskolereformen er det blevet endnu vigtigere end før. Vores børn skal have flere timer i dansk og matematik, tidligere lære fremmedsprog og have mere bevægelse.

De flere timer og madpakkens størrelse skal passe sammen.

I en travl hverdag kan det være en kunst at få tid til at lave den sunde, indbydende og lækre madpakke hver eneste dag. Men undervisningsforløbet op til Madpakkens Dag viser, hvordan forældre og børn nemmere kan sammensætte en god madpakke. Skolerne kan også hjælpe til ved at sætte fokus på betydningen af sunde måltider ved forældremøder, og et køleskab på skolen kan sikre, at maden holder sig frisk og lækker.

Derudover kan der være en stor gevinst ved, at skolerne skabergode traditioner omkring spisepausen.

Det kan være, at eleverne sætter sig i små spiseklynger, at lokalet er rart at spise i og vigtigst af alt: at eleverne har tid til at nyde maden og fællesskabet om måltidet. Det nye fag madkundskab kan også være med til at gøre børnene mere bevidste om, hvad og hvordan de spiser, fordi faget i højere grad end tidligere tager udgangspunkt i læring om mad og madens rolle for den enkelte og for samfundet.

Madpakkerne kræver en indsats -som det er værd at bruge lidt tid på. Madpakkens dag er med til at give vores børn mere viden om mad sammen med tips og tricks til at gøre madpakken både mere spændende og sundere. Så grib inspirationen og vær med til at give børnene en god madpakke.

 

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Miljø-og fødevare minister Eva Kjer Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *