Pressemeddelelse: Fokus på patienterne og kvaliteten i sundhedstilbuddene ikke ideologi

Venstres sydjyske folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, besøger tirsdag den 2. juni Hjertecenter Varde. Hjertecenteret er det eneste privathospital i Danmark, der var godkendt til at udføre hjertebehandlinger for det offentlige system i Danmark. Men en specialplan fra Sundhedsstyrelsen står i vejen for, at danske patienter kan få glæde af Hjertecenterets ekspertise. I dag modtager hjertecenteret patienter fra mange steder i verden, mens de danske hjertepatienter til tider ender på en venteliste. Kun Odense Universitets Hospital, Skejby og Rigshospitalet må idag udføre de større hjerteoperationer.

– Hjertecenter Varde er et privathospital, som leverer så høj kvalitet, at Norge, Tyskland og andre lande gladeligt sender deres hjertepatienter hertil for at få en god behandling. Danske patienter har desværre  ikke samme mulighed. I Danmark vil regeringen hellere føre en ideologisk kamp mod privathospitalerne end bekæmpe ventelisterne for hjertepatienterne og sikre tryghed og kvalitet i behandlingen. Det skal ændres, så patienterne og kvaliteten igen kommer i fokus i sundhedspolitikken, siger Ellen Trane Nørby, MF (V)

Hjertecenter Varde har mistet muligheden for at udføre en række behandlinger på grund af reglerne i specialeplanen. Sundhedsstyrelsen har bl.a indført et volumenkrav. Det betyder at et hospital skal udføre et minimumsantal hjerteoperationer om året for at få lov til at modtage patienter på det offentliges regning, og her skeles der ikke til de mange udenlandske patienter, der opereres i Varde og heller ikke til kvaliteten i behandlingen

– Jeg har meget svært ved at forstå logikken i Sundhedsstyrelsens krav, når kun volumen og ikke kvalitet for patienterne er afgørende. Mange steder i landet har vi fortsat ventelister på hjerteoperationer, og vi har patienter på hospitalsgangene flere steder i landet. I Venstre er vi optagede af, at sikre patienterne den bedst mulige behandling. Vi vil hellere bekæmpe ventelister end hospitaler som Hjertecenter Varde, for de er et godt supplement til det stærke offentlige sundhedssystem, siger Ellen Trane Nørby, MF (V) og fortsætter.

– Mindre end 1% af behandlingerne i Danmark foretages på privathospitaler, derfor er det noget sludder når SR-regeringen siger, at privathospitalerne ødelægger det danske sundhedsvæsen. Det gør de ikke. De giver tværtimod patienterne bedre muligheder for behandling og bidrager til at bekæmpe ventelister, slutter Ellen Trane Nørby, MF (V)

Besøget finder sted tirsdag den 2. juni kl. 11.15-12.00 ved Hjertecenter Varde, Hjertensvej 1, 6800 Varde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *