Pressemeddelelse: Brug for en ny Lillebæltsbro mellem Fyn og Sønderjylland/Als

Tag med på turen mellem Als og Fyn, når Venstres Ellen Trane Nørby og Jane Heitmann tager til søs for at markere deres støtte til en ny Lillebæltsbro mellem Sønderjylland og Fyn. 

Torsdag 11. juni tager folketingsmedlemmerne fra Venstre Jane Heitmann og Ellen Trane Nørby turen over Lillebælt for at sætte fokus på behovet for en ny Lillebæltsbro, der kan binde sydfyn og Sønderjylland bedre sammen.

Turen fra Faaborg til Sønderborg tager i dag 1 time og 30 minutter med færge og bil. Men en broforbindelse mellem Als og Fyn vil transporttiden kunne reduceres til 35 minutter.

– En bro mellem Als og Fyn vil binde regionen langt bedre sammen, og det vil være med til at skabe langt bedre grundlag for vækst på begge sider af Lillebælt, siger Jane Heitmann, der er valgt i Fyns Storkreds.

– Vi har aldrig fortrudt en bro i Danmark. Og jeg er sikker på, at vi heller ikke vil fortryde, hvis vi lader private virksomheder og brugerne sikre en ny lillebæltsbro mellem Sydfyn og Sønderjylland. Det vil skabe vækst, styrke vores arbejdsmarked og spare miljø og trafikanter mange kørte kilometer, siger Ellen Trane Nørby, der er valgt i Sydjyllands Storkreds.

En Als-Fyn bro skal finansieres af brugerne og af private aktører, der støtter Als-Fyn broen, men staten er nødt til at engagere sig og sikre de nødvendige VVM-forundersøgelser og tilladelser.

En række fynske og Sønderjyske kommuner bakker allerede ideen om en fast forbindelse op. Det samme gør en række politikere og erhvervsaktører på Fyn, Sønderjylland og i Flensborg.

Praktisk information

Jane Heitmann tager færgen fra Bøjden til Fynshav kl. 12 torsdag 11. juni. I Fynshavn stiger Ellen Trane Nørby ombord og på turen tilbage til Bøjden vil de fortælle om deres syn på en bros betydning for regionen, og om hvordan de vil arbejde for, at en Als-Fyn bro kan blive til virkelighed.

Pressen inviteres med ombord til pressemøde med de to Folketingsmedlemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *