Mine mærkesager

I dag er der valg til folketinget. Nedenfor har jeg samlet et hurtigt overblik over de vigtigste sager, som jeg arbejder for, og som jeg vil arbejde for i Folketinget, hvis de sydjyske vælgere viser mig deres tillid. God valgdag.

Danmark i bedre balance
Under denne regering er antallet af statslige arbejdspladser steget i hovedstadsområdet og faldet mange steder uden for hovedstaden. Det mener jeg er den forkerte vej at gå og der er en række styrelser som med fordel kan placeres rundt i Danmark. Det gælder eksempelvis energistyrelsen, som jeg og mange andre har foreslået placeret i Esbjerg. Samtidig mener jeg, at det vil være relevant at placere kulturstyrelsen i Sønderborg, som er en kulturhovedstad med både historie, slotte og moderne kulturvisioner. Væksten kommer ikke tilbage af sig selv, derfor skal vi genindføre BoligJob-ordningen, vi skal liberalisere Planloven og vi skal sikre bedre lånemuligheder.

Styrk fødevaresektoren
Vi skal give dansk landbrug bedre vilkår og stoppe overimplementering af EU-regler. Dermed kan vi sikre, at slagterimedarbejderen, lastbilchaufføren og de knap 170.000 andre, der er beskæftiget i fødevaresektoren, også har et arbejde i fremtiden.

Flere uddannelser og studiepladser til Sydjylland
Regeringens såkaldte dimensioneringsreform som nedlægger flere end 500 studiepladser på Syddansk Universitet og hele uddannelser på erhvervsakademierne, er skadelig for Sydjylland. I Sydjylland er en række mindre campusser, hvor det faglige niveau risikerer at komme under pres. Regeringen burde også i højere grad se på, hvor i landet der uddannes til arbejdsløshed. I Sønderborg er der på uddannelsen Europæiske studier en dimittendarbejdsløshed på 3 %, mens at den er 10 % i København. Det giver derfor ikke mening, at det er Europæiske studier i Sønderborg, som skal lukkes.

Flere private arbejdspladser
Uden private arbejdspladser, kan der ikke skabes råd til vores fælles velfærd. Derfor har Danmark brug for en regering, som vil prioritere vækst og private arbejdspladser. Derfor er det den forkerte vej at gå, når regeringen nedlægger BoligJobOrdningen. Samtidig skal det bedre kunne betale sig at arbejde, derfor er der behov for at sænke skatter og afgifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *