Fremtiden for offshore i Danmark er både Grøn og Sort

Fredag besøge Anni Matthiesen (V) og jeg helikoptervirksomheden Bel Air som flyver for offshore sektoren i Danmark. Både Olie Gas industrien og Vindmølleindustrien er kunder hos det hurtigt vækstende Bel Air. Og under besøget fortalte virksomheden om den betydning det har for følgeerhvervene, at der er gode rammevilkår for olie og gas sektoren i Danmark. Vi fik også lov til at se på de helikoptere som virksomheden betjener Nordsøvirksomhederne med. Besøget fandt sted samtidig med at Venstre lancerede partiets nye vækstudspil, hvor styrkelse af offshore sektoren er et væsentligt element.

Udspillet står i skærende kontrast til det udspil som Det Radikale Venstre kom med tidligere i valgkampen, da partiet på Esbjerg havn meldte ud, at nu skal det være slut med ‘sorte’ job i Esbjerg. I Venstre ser vi helt modsat på det, der skal både være plads til grønne og sorte jobs. Og der skal skabes bedre vækstbetingelser for arbejdspladsskabelse i både den sorte og grønne offshore sektor.

Fremtiden for offshore i Danmark er både Grøn og Sort. Nordsøen rummer fortsat mange muligheder og hvis vi tager nye metoder i brug, er der fortsat olie at udvinde. Det skal vi gøre, vi skal gøre det klogt og energieffektivt, så vi kan skabe flere arbejdspladser i Esbjerg, men også fordi vi ikke ønsker at ende i en situation, hvor vi tvinges til at købe vores energi i Rusland eller mellemøsten.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *