Ellen Trane Nørby og Stephan Kleinschmidt markerer ønsket om en dansk-tysk grænsebanegård

Pressemeddelelse

Venstres lokale folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) og den radikale folketingskandidat Stephan Kleinschmidt (RV) har taget initiativ til, at besøge Flensborgs overborgmester Simon Faber mandag den 8. juni. Formålet med besøget er at markere ønsket om en ny grænsebanegård, som kan skabe et stærkt infrastrukturelt bindeled mellem Danmark og Tyskland og sænke rejsetiden i tog.

De to politikere har inviteret folketingskollegaer fra henholdsvis Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti med på besøget, i håber om at få ønsket om en ny dansk-tysk grænsebanegård bredt forankret blandt Folketingets partier. Besøget bliver afholdt der hvor en fælles dansk-tysk banegård eventuelt kan placeres.

Flensborgs overborgmester Simon Faber vil give en orientering om den pågående baneanalyse. Som det er nu tager det ca. 5 timer at rejse med tog fra Aarhus til Hamborg, mens turen kan gøres i bil på ca. 3 timer og 20 minutter. Årsagen til den lange togrejse er blandt andet, at banegården i Flensborg ligger langt fra det hovedbanespor, som forbinder Padborg med Hamborg. Togene skal derfor køre en lang omvej for at komme ind til Flensborg.

En ny dansk-tysk banegård vil ikke bare kunne spare kostbar rejsetid, det vil også binde grænselandet langt bedre sammen og forbedre vilkårene for de togrejsende i Sønderjylland og Sydslesvig.  En ny grænsebanegård vil også skabe en bedre logistisk sammenhæng for godstransporten og sikre en mere omkostningseffektiv eksport for mange virksomheder, udtaler Ellen Trane Nørby

– En ny grænsebanegård vil styrke hele den sydjyske region. Den vil både forkorte rejsetiden for passagererne, og på samme tid åbner den op for, at det bliver nemmere for passagererne at rejse mellem Danmark og Tyskland, når de skal på ferie eller forretningsrejse. Et velfungerende transportnet er af afgørende betydning for udviklingsmulighederne i hele Sydjylland, og derfor bør strækningen fra Aarhus til Hamborg med stop på grænsen tænkes ind i den danske timemodel, udtaler Stephan Kleinschmidt.

Anne Sina (S) og Karina Adsbøl (DF) deltager også i besøget, som finder sted mandag den 8. juni kl. 13.45-14.30 ved Lilienthalstrasse 46, 24941 Flensborg, hvor Simon Faber vil orientere om projektet. Herefter besøger de den nærliggende viadukt, hvorfra det vil blive besigtiget hvor stationen påtænkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *