Ellen Trane Nørby: Ofre for menneskehandel skal fortsat kunne få hjælp i Syddanmark

Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, besøger mandag den 8. juni sundhedsklinikken ProVest i Fredericia. ProVest er den eneste rådgivnings- og sundhedsklinik for ofre for menneskehandel og udenlandske prostituerede i Sydjylland. Selvom klinikken har eksisterede i 12 år, og har hjulpet tusindvis af kvinder gennem tiden, så ønsker SR-regeringen fremover kun at støtte indsatsen i hoved stadsområdet.

Jeg glæder mig til at besøge ProVest i Fredericia. Jeg har som socialordfører fulgt deres og andre NGOers arbejde tæt. Men jeg har aldrig haft fornøjelsen af at besøge dem i Fredericia. De gør en forskel for de kvinder, der er ofre for menneskehandel eller for udlændinge, der er endt i prostitution i Danmark, så jeg ser frem til at mødes med dem, udtaler Ellen Trane Nørby og fortsætter.

– Bagmænd til menneskehandel er kyniske. De tjener penge på at sælge kvinder til prostitution, det være sig i Sydjylland eller i København. Derfor skal hjælpen til ofre for menneskehandel også være landsdækkende. Vi har en regering, der nu nedlægger den opsøgende indsats, bl.a. her i Fredericia og Syddanmark. Tvangs-prostitution foregår ikke kun i København, og derfor skal SR-regeringens nedlæggelse af ProVest tilbud forhindres.

Pro Vest skulle oprindeligt have drejet nøglen om til juni, men presset på Socialminister Manu Sareen virkede. Og i forbindelse med et af Ellen Trane Nørby indkaldt samråd i maj måned gave ministeren tilsagn om at forlænge bevillingen året ud, så ProVest nu har en bevilling frem til nytår.

– En forlængelse af bevillingen frem til nytår er bedre end ingenting, men det er ikke en løsning. Vi har fortsat behov for en indsats mod menneskehandel her i Syddanmark. Det arbejde har ProVest løftet i 12 år og ingen evalueringer peger på at de har gjort det dårligt. Derfor er det også uforstående, at SR-regeringen ikke ønsker at lade ProVest fortsætte. udtaler Ellen Trane Nørby.

Besøget finder sted mandag den 8. juni kl. 11.30 ved ProVest, Sjællandsgade 98 B st.tv.7000 Fredericia. Pressen er velkommen under besøget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *