Pressemeddelelse: Transportministeren må i arbejdstøjet, så indenrigspassagererne i Københavns Lufthavn får ordentlige forhold

Pressemeddelelse

Ellen Trane Nørby: Transportministeren må i arbejdstøjet, så indenrigspassagererne i Københavns Lufthavn får ordentlige forhold

Kaos, besvær, dårlige adgangsforhold og lange ventetider har været situationen fra indenrigspassagererne siden Københavns lufthavn lukkede indenrigsterminalen. Enkelte forhold er blevet forbedret ved oprettelsen af en dedikeret sikkerhedskontrol for indenrigspassagererne, men for de rejsende fra Sønderborg, Billund, Karup, Tirstrup og Aalborg lufthavn er mange forhold fortsat så dårlige, at ministeren må i arbejdstøjet og sætte Københavns Lufthavn på plads.

Jeg forstår godt, at indenrigspassagererne mellem København og Sønderborg, Billund og de øvrige provinslufthavne er frustreret. Lange ventetider og kaos i lufthavnen gør rejsen besværlig. Nedlæggelsen af indenrigsterminalen koster også indenrigsselskaberne penge, fordi Københavns Lufthavn har sat afgifterne op. Alt i alt noget, der forringer mobiliteten mellem landsdelene. Hverken borgere eller erhvervslivet kan være tjent med den skævvridning af landet, som problemerne i Københavns Lufthavn bidrager til, siger Ellen Trane Nørby.

Problemerne for de indenrigsrejsende er mange: Lange ventetider, kaos ved check-in, lange gåture gennem terminalerne, dårlige adgangsforhold for dårligt gående, personer med handicap eller for familier med børn, og forlænget ventetid på bagage i København. Også tiden, der nu skal afsættes til at nå sit fly, er blevet forøget markant. I indenrigsterminalen kunne passagerne møde frem en halv time før afgang og være sikker på at nå deres fly. Efter indenrigsterminalen er blevet nedlagt, skal der som udgangspunkt afsættes en time til at checke ind og komme gennem sikkerhedskontrollen.

Københavns lufthavn er i dag en privat lufthavn, men transportministeren kan med sin indsigelsesret pålægge lufthavnen ændringer, for at tilgodese samfundsmæssige hensyn. Den mulighed har transportministeren hidtil afvist at ville benytte til trods for, at problemerne i Københavns lufthavn går ud over de hurtige flyforbindelse mellem landsdelene.

Jeg håber at transportministeren på samrådet vil komme med klare svar på, hvad han vil gøre, for at forbedre situationen. Som den er nu, er ikke tilfredsstillende, udtaler Ellen Trane Nørby.

Nedlæggelsen af Indenrigsterminalen har også betydet en harmonisering af lufthavnsafgiften. Det betyder, at flyselskaberne på indenrigsruterne nu skal betale knap 60 kr. mere pr. passager pr rejse. Det kan i sidste ende betyde lukning af en række af indenrigsruterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *