Pressemeddelelse: Ellen Trane og Peter Hansen besøger Sønderborg arrest

Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, og politisk ordfører for Venstre i Sønderborg byråd, Peter Hansen, besøger mandag d. 16. marts arresten i Sønderborg, for at drøfte overbelægningen af kriminelle udlændinge, fangeflugterne fra de Sønderjyske arrester, samt perspektiverne for en ny fælles Sønderjysk ’superarrest’ i Sønderborg.

‘Sønderborg arrest blev ligesom de øvrige sønderjyske arrester bygget mens Sønderjylland var tysk. Med 100 år på bagen er de idag utidssvarende og nedslidte. Det er et problem for sikkerheden såvel som for medarbejderene. Jeg har i folketingssalen diskuteret med justitsministeren, at vi har brug for en ny moderne sønderjysk arrest i Sønderborg, men desværre er der ikke handling fra regeringens side. Mens regeringen sover, fortsætter både antallet af fangeflugter og problemerne med høj belægning af østeuropæiske kriminelle, der ikke bliver sendt hjem til deres hjemlande.’

Senest ved årsskiftet flygtede to kriminelle fra arresten i Sønderborg, lige som at det er sket fra de øvrige Sønderjyske arrester tidligere. Derfor ønsker både Ellen Trane Nørby og Peter Hansen, at der etableres en ny Sønderjysk ’superarrest’ i Sønderborg, efter den OPP model, som der blev lavet forslag til, allerede før kommunalreformen.

”Situationen er ikke acceptabel for de ansatte og det er på høje tid, at der bliver taget initiativ til en ny arrest i Sønderborg kommune. Det vil være logisk at lave en ny arrest i sammenhæng med retten i Sønderborg, det vil både betyde et mindre ressourceforbrug ved fangeflytninger og gøre flytningerne mere sikre” udtaler Peter Hansen.

Derfor stiller Venstres byrådsgruppe på næste byrådsmøde forslag om, at kommunen inviterer Justitsministeren til Sønderborg samt opfordre hende til at igangsætte arbejdet med nybygning af en ny sønderjysk superarrest i Sønderborg. At regeringen bliver ved med at henvise til rapporter der skal være færdige om et år løser ikke de sønderjyske problemer, der skal handling til.

——————————————————————————————————————————————————

Venstres forslag til udtalelse:

Over de seneste år har der været flere fangeflugter fra de utidssvarende Sønderjyske arrester, herunder også arresten i Sønderborg kommune, hvilket skaber utryghed i nærområdet og sker på baggrund af ikke acceptable arbejdsforhold for de lokalt ansatte. Det viser behovet for at arresterne i Sønderjylland samles i én ny ’superarrest’ efter en OPP model, som der tidligere er arbejdet på, i Sønderborg kommune. På den baggrund foreslår Venstre følgende:

  • Byrådet tager kontakt til justitsministeren for at gøre ministeren opmærksom på de problemstillinger som de utidssvarende arrester skaber.
  • Byrådet anmoder justitsministeren om at gennemføre tiltag så der ikke fremadrettet sker fangeflugter fra de nuværende Sønderjyske arrester.
  • Byrådet nedsætter en arbejdsgruppe som skal arbejde for at der etableres en ny Sønderjysk ’superarrest’ i Sønderborg kommune efter en OPP model, når justitsministeriet har færdiggjort sit analysearbejde omkring en ny arreststruktur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *