Pressemeddelelse: Ellen Trane Nørby: Aftale lukker Sydjyske mobilhuller

”700mhz – det lyder teknisk og fjernt, men bag tal og bogstaver gemmer sig en løsning på de mange mobilhuller og problemer med mobilt bredbånd i Danmark, og derfor er jeg som medieordførerglad i dag på danske medieforbrugeres vegne.”

Venstre har netop indgået aftale med regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Konservative om digitalisering af Danmark. Med aftalen er det sat som mål, at alle husstande og virksomheder har adgang til en bredbåndsforbindelse med mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020. Og vi er enige om, at 700 MHz-bådet, der i dag anvendes til tv, fra april 2020 skal anvendes til at forbedre den mobile bredbåndsdækning, så mobilhuller afløses af fuld dækning over hele Danmark.

”Aftalen er et stort skridt mod et mere digitalt Danmark og særligt os der bor uden for de største byer, kender alt for godt til de alt for mange mobilhuller der findes i det Syd- og Sønderjyske, det bliver nu forbedret fremadrettet.” udtaler Ellen Trane Nørby.

2,1 mio. danskere anvender dagligt mobiltelefonen til internetadgang. 700 MHz vil bidrage væsentligt til en udvidelse af infrastrukturen med henblik på at understøtte det stadig stigende forbrug af mobil datatrafik, der mere end fordobles for hvert andet år.

”God digital infrastruktur er en forudsætning for vækst og fremgang i hele Danmark, derfor har det været vigtigt at få en ambitiøs aftale og som medieordførerglæder jeg mig over. Men der skal også investeres i bedre dækning allerede her og nu og ikke først når den langsigtede 700Mhz-løsning er på plads.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *