Arbejdspladser bygges også af BoligJobOrdningen

Mogens Jensens (MJ) kritik af håndværkerfradraget er, om noget, et udtryk for en regering uden selvstændige forslag til hvordan der kan skabes nye job og vækst i Danmark. Tager vi finansloven for 2015, så er den klinisk renset for initiativer der skaber job. For anden gang i dens korte levetid afskaffede Thorning-regeringen BoligJobOrdningen. Den første gang fik vi fra Venstres side genindført det såkaldte håndværkerfradrag som en del af vækstpakken i 2013. For ordningen var og er en succes. Over en halv million danskere har de seneste år brugt ordningen, som ifølge Dansk Byggeri skaber omkring 5.000 arbejdspladser, herunder 400 praktikpladser. Også fagforeninger har kritiseret regeringen, for det er deres medlemmer, der nu risikerer at miste deres job.

Og hvad er egentligt MJs svar til de ansatte hos Fynsk & søn på Nordals, Rasmus Jakobsen A/S i Grenaa, eller tømrermester Bent Jensen i Herning, der står til at miste deres arbejde, fordi regeringen ikke vil videreføre håndværkerfradraget? Kan MJ pege på andre konkurrence- og vækstfremmede tiltag som vil gavne? Nej, desværre ikke. For også Venstres forslag om lettelser i energiafgifterne som eksempelvis NOX afgiften, fjernelse af punktafgifter for 900 mio. kr., stop for overimplementering af EU-regler og meget andet har regeringen afvist. Gang på gang er forslagene blevet hældt ned af brættet, for Thorning-regeringen vil hellere bruge penge på at forhøje de offentlige udgifter, end at investere i danske arbejdspladser.

Spalteplads, der burde have været brugt på fælles fodslag om initiativer, der skaber vækst, bruger MJ i stedet på at angribe håndværkerfradraget. Endda faktuelt forkert af slagsen. Ministeren synes at være faret vild i tabellerne, fra sin kollega i skatteministeriet, når han påstår at 40 % af de som benytter Håndværkerfradraget tjener mere end 700.000 kr. om året. De tal han henviser til, viser hvor stor en andel af personer, i den højeste indkomstgruppe, der har benyttet fradraget. Skatteministeriets rigtige tal fra august 2014 fastslår, at det kun er knap 7 % af alle der gør brug af fradraget der tilhører den højeste indkomstgruppe.

Håndværkerfradraget er hverken populistisk, dårligt eller skævt som MJ påstår, men et forslag blandt mange til hvordan vi igen kan få skabt arbejdspladser og vækst i Danmark – og det har vi i den grad brug for, så lad os få et valg og en ny regering.

Indlægget er bragt i JydskeVestkysten d. 6. februar 2015, i en ‘for og imod duel’ med handelsminister Mogens Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *