Venstre: Styrket indsats mod grænseoverskridende kriminalitet

Når Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, Ulla Tørnæs, og Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, besøger toldcenteret i Padborg den 1. december kl. 13-15, er det med et stærkt fælles budskab. En styrket indsats mod grænseoverskridende kriminalitet kræver, at en stærk dansk indsats går hånd i hånd med en stærk europæisk indsats.

De kriminelle stopper ikke ved grænsen, og derfor skal vores politi naturligvis heller ikke stoppe ved grænsen. Det er logisk. Desværre står Danmark på grund af vores retsforbehold til at glide ud af det europæiske politisamarbejde, Europol, allerede i 2015. Derfor har Venstre presset på for, at regeringen udskriver en folkeafstemning. Regeringen er kommet os i møde, men vi er langt fra i mål, for vi mangler stadig en dato. Jeg ser frem til at besøge toldcenteret for at høre mere om, hvordan de bruger efterretninger og analyser i kontrollen, siger Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, Ulla Tørnæs.

Venstre foreslog i foråret en styrket indsats mod grænseoverskridende kriminalitet. Den plan indeholdt blandt andet en styrket toldkontrol efter svensk model, og et styret samarbejde mellem toldmyndighederne, dansk politi og Europol.

I Venstre bekymrer vi os om den grænseoverskridende kriminalitet, og vi ved, at en stærk national indsats skal gå hånd i hånd med en europæisk. Derfor foreslog Venstre i foråret en styrket toldkontrol, hvor toldmyndighederne, politiet og Europol samarbejder om en intelligent og efterretningsbaseret toldkontrol. Vi kan ikke lukke havelågen og tro, at de kriminelle stopper, hvis vi sætter en grænsebom op. Derfor ser jeg meget frem til at få en dybere indsigt i toldmyndighedernes arbejde og ikke mindst til at få indblik i, hvordan vi kan give dem endnu bedre redskaber i kampen mod grænseoverskridende kriminalitet, siger Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *