Venstre: Ny aftale styrker dansk film

Venstre er tilfreds med den netop indgåede aftale mellem kulturministeren og samtlige af Folketingets partier om dansk film i perioden 2015-19.

– Filmaftalen fordobler støtten til produktion af spil og animation. Det er et område, hvor der er et stort potentiale for vækst, og derfor er det glædeligt, at det potentiale nu for alvor anerkendes. Derudover er det lykkedes Venstre at få skærpet fokus på piratkopiering i filmaftalen, siger medieordfører Ellen Trane Nørby.

Filmaftalen styrker de regionale filmfonde og dermed muligheden for at opbygge filmmiljøer udenfor hovedstaden. Det er sket ved, at der tilføres 14 millioner direkte til filmfondene på Fyn og i Aarhus.

Det er lykkedes Venstre under forhandlingerne at sikre, at Cinemateket fremover ikke er forbeholdt hovedstaden, men at forevisninger skal ud i hele landet. Samtidig skal der iværksættes en undersøgelse af, om boghandlen og biografen i Cinemateket kan drives billigere for eksempel igennem udbud, så pengene i stedet kan bruges på filmproduktion.

Læs mere om aftalen her: http://www.venstre.dk/nyheder/node-545b5f932ca67

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *