Genovervej sydjysk uddannelses-massakre

Nok engang viser regeringen sin evne til at føre politik med afsæt fra et københavnsk skrivebord fremfor at tage udgangspunkt i den virkelighed og verden udenfor Slotsholmen. Regeringens uddannelses-og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen har taget initiativ til at skære i de humanistiske uddannelser, hvor der er ringest jobperspektiv. Det er sådan set fornuftigt, omend man undres over, at regeringen ikke venter på det kvalitetsudvalg, som selv har nedsat for kort tid siden.

Det ukloge ved Sofie Carsten Nielsens tiltag er, at nedskæringerne sker uden at skele til forskelle landsdelene imellem. Regeringen griber grønthøsteren og skærer antallet af studiepladser forholdsvis lige meget ned over hele landet. Derfor skal Region Syddanmark stå for knap en femtedel af nedskæringen af uddannelsespladser. Det på trods af, at der i Sydjylland er færre med en længere uddannelse, og at vi i årevis har arbejdet målrettet på at indhente uddannelsesefterslæbet, så områdets arbejdspladser kan rekruttere de medarbejdere de har brug for.

Nedskæringen sker også uden at skele til, at mange af Sydjyllands uddannelses campusser er mindre enheder, hvor nedskæringer hurtigt kan bringe antallet af studerende ned på et kritisk lavt niveau. Og nedskæringen sker uden skelen til, at der særligt på de sydjyske campusser er et stærkt samarbejde med erhvervslivet, så de unge går fra uddannelse til arbejde, og ikke a-kasse.

Jeg håber, at regeringen vil genoverveje deres Sydjyske uddannelsesmassakre og i stedet bidrage til at udvikle uddannelserne i vores landsdel, så vi kan få sat turbo på væksten og arbejdspladsskabelsen i Syddanmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *