Om igen Torben Tomzak

Torben Tomzak (TT) kan umuligt følge særlig godt med i de lokale medier, når han i JV d. 22.03.2013 påstår at jeg og mine kollegaer ikke har ytret os i debatten om den sygeplejeskole der i dag ligger i Sønderborg, skal forblive i byen eller flytte til Aabenraa. Ifølge mediedatabasen Infomedia er jeg siden årsskiftet nævnt i 57 artikler, radio- eller TV indslag om skolen, heraf flere læserbreve fra min hånd.

Derudover har en lang række andre lokal-, regions- og lokalpolitikere på tværs af partiskel deltaget i debatten, med de argumenter som de har fundet tungest. Så TT stop din grundløse hetz.

Jeg har aktivt deltaget i debatten om Sygeplejeskolens fortsatte placering i Sønderborg. Og jeg synes, at det er ærgerligt og problematisk, at vi endnu engang oplever en købstadskamp, der kun skaber lede og mistillid, fordi man går på ”strandhugst” hos hinanden frem for at vi som område kæmper samlet for at få flere virksomheder, uddannelser og institutioner til det Syd- og Sønderjyske område.

Debatten har ikke altid baseret sig på fakta. Eksempelvis har nogen fremført, at sygeplejeskolen skal flytte fordi akutsygehuset gør det. Som det flere gange er fastslået, så vil der lige som i dag også fremover være praktikpladser over hele Sønderjylland og derfor er akutsygehusets placering ikke afgørende for placeringen af Sygeplejeskolen. Så derfor bør den fortsat ligge i Sønderborg på Alsion som del af et attraktivt studiemiljø sammen med universitetet og erhvervsakademiet.

Der skal være plads til alle synspunkter i en debat, men TT skylder at have fulgt debatten, før han anklager undertegnede og andre, for noget, der intet hold har i virkeligheden.

Læserbrevet er blevet bragt i JydskeVestkysten d. 26. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *