Hjælp til forældre med bortførte børn

Forældre til bortførte børn eller børn i fare for at blive bortført får nu en hjælpende hånd. En ny national Koordinationsenhed for Børnebortførelse ser i dag dagens lys. Det betyder, at forældre nu kun skal henvende sig et sted for at få hjælp og rådgivning. Venstre hilser oprettelsen af Koordinationsenheden velkommen. Koordinationsenheden udspringer af et beslutningsforslag, som Venstre fik gennemført sidste år.

– Oprettelsen af Koordinationsenheden for Børnebortførelser er til gavn for både børn og forældre. At regeringen nu gennemfører Venstres gamle forslag viser, at det er muligt at presse gode initiativer igennem. Det nye kontor er et skridt i den rigtige retning, men vi skal fortsat have fuld fokus på børnebortførelser og mistanke om børnebortførelser, siger Ellen Trane Nørby, der sammen med Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo er ophavsmænd til det oprindelige beslutningsforslag.

Den nyoprettede Koordinationsenhed koordinerer sagsgangen med andre myndigheder – også i udlandet – vejleder den bekymrede forældre, der frygter, at hans eller hendes barn er på vej til at blive bortført og hjælper med at få barnet tilbage fra udlandet, hvis skaden allerede er sket, og barnet er forsvundet fra Danmark.

– Regeringen har taget så godt som alle elementer af Venstres beslutningsforslag med. Det er godt, at man, når man er udsat, så hurtigt som muligt kan henvende sig et sted og få en person til at tage sig af det overordnede. Det er vigtigt, at der gribes hurtigt ind, så barnet ikke når at komme ud af landet. Vi glæder os også over, at der nu afsættes ressourcer til at hjælpe juridisk, hvis barnet har forladt landet, siger Eyvind Vesselbo.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt d. 27. marts. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *