Venstre: Regeringen prioriterer ikke vækst og arbejdspladser højt nok

Nye tal fra Nationalbanken og Danmarks Statistik viser, at det halter gevaldigt med investeringerne i Danmark. Det går blandt andet udover beskæftigelsen, der er stagneret. Derfor kræver Venstre nu, at regeringen for alvor får sat arbejdspladser og vækst øverst på dagsordenen.

– Regeringen bliver ved med at sige, at den er en regering, der gør noget ved beskæftigelsen. De nye tal viser med al tydelighed, at regeringen ikke gør nok for skabe vækst og arbejdspladser. Venstre har været med ved alle reformer, der har været med til at trække Danmark i den rigtige retning, og vi har hver gang forsøgt at få regeringen til at gøre endnu mere for at skabe vækst og arbejdspladser, siger Ellen Trane Nørby, politisk ordfører for Venstre

Udenlandske virksomheder investerede i 2013 kun 12,5 milliarder kroner i Danmark, mens de danske virksomheder flyttede over 50 milliarder ud af landet. Det viser, at det ikke i tilstrækkelig grad kan betale sig at investere i Danmark, og det går udover væksten og beskæftigelsen. Samtidig viser det sig, at vores nabolande er langt bedre til at skabe vækst og arbejdspladser, end vi er.

– Vi bliver nødt til sænke afgifter og skatter og lette byrder for erhvervslivet, så det bliver attraktivt at investere og skabe vækst i Danmark. Det har Venstre sagt længe, og det håber jeg, regeringen vil være med til, når vi bl.a. skal forhandle om en ny vækstplan. Det er jo tydeligt, at udenlandske virksomheder hellere vil bruge deres penge i eksempelvis Sverige, hvor de aktivt har fjernet byrder og lettet skatten. Det har vi også brug for i Danmark. Regeringen bliver nødt til at komme i arbejdstøjet og ind på reformsporet, siger Ellen Trane Nørby.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *