Venstre: Nej til SRs krav om børnecheck til EUborgere fra dag ét

SR-regeringen vil ændre dansk lov, så der allerede efter første arbejdsdag i Danmark skal udbetales skattebetalt dansk børnecheck til andre EU-borgere. Det er Venstre imod. Det er ikke rimeligt, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby, der undrer sig over, at regeringen lægger sig fladt ned for EU.

– Det er ganske enkelt uholdbart, at for eksempel sæsonarbejdere som eksempelvis jordbærplukkere efter kortvarigt arbejde i Danmark kan hæve danske velfærdsydelser og sende dem ud af landet. I Danmark har vi nogle af de mest generøse velfærdsydelser, og derfor er vi også nødt til at sikre, at der er rimelighed i, hvem der bidrager og hvem, der modtager, siger Ellen Trane Nørby.

I stedet for at tage kontakt til EU-kommissionen og undersøge mulighederne for at afgrænse det danske børnepengesystem, alternativt omlægge børnechecken til et skattefradrag som det oprindeligt var, så har regeringen valgt at skrotte VK-regeringens optjeningsprincip, der sikrede, at man skulle have arbejdet to år i Danmark for at kunne få børnepenge.

– For Venstre er det et spørgsmål om ret og rimelighed. Det er ikke i orden, at man allerede fra første dag, man sætter benene på en arbejdsplads er sikret danske velfærdsydelser. Hvad bliver det næste, at SR-regeringen også mener, at man skal kunne hæve danske dagpenge eller kontanthjælp fra dag ét i Danmark? I stedet for at sidde på hænderne i forhold til EU burde regeringen tage kampen for danske interesser, så vi sikrer at den frie bevægelighed kan gå hånd i hånd med vores nordiske velfærdsmodel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *