Vækstpakke: Vi skal være ambitiøse

Venstre håber, at regeringen vil være med til for alvor at sikre, at det kan betale sig at arbejde og drive virksomhed i Danmark, siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

Regeringen har i dag åbnet for, at afgifts- og skattelettelser kan blive en del af en kommende vækstpakke. Venstres politiske ordfører kvitterer for meldingen og håber, at regeringen vil være med til at være ambitiøs på Danmarks vegne.

– Vi tog et lille skridt i den rigtige retning med vækstpakken fra sidste forår. Men der er behov for mere, og derfor håber og forventer jeg, at regeringen vil være mere ambitiøs, når vi skal til at forhandle om en ny vækstpakke, siger Ellen Trane Nørby.

– Det skal kunne betale sig at arbejde og drive alle former for virksomhed i Danmark. Tager vi et område som fødevaresektoren, så har regeringens svar på fyringerne på slagterierne indtil videre været at foreslå en forringelse af vilkårene for små landbrug og en markant skattestigning for de mindre landejendomme i landistrikterne. Det er den helt forkerte vej, hvis vi skal skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark.

– For Venstre er det afgørende, at vi får lettet skatter og afgifter og dermed får bragt virksomhedernes omkostninger ned, så de har råd til at investere i danske arbejdspladser. Venstre har eksempelvis længe peget på, hvordan de høje energiafgifter og regeringens femdobling af NOx-afgiften er problematisk for danske virksomheder, siger Ellen Trane Nørby.

– Der er behov for, at vi er ambitiøse på Danmarks vegne. Det håber jeg, regeringen vil være med til.

Pressemeddelelsen er bragt på venstre.dk den 4. februar 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *