Sæt handling bag ord

Det klinger noget hult, når Povl Kylling og Ejler Schütt skriver, at de ikke ønsker kamp om placeringen af den nye sygeplejeskole, når de nu benytter enhver anledning til at argumentere for Aabenraa og imod Sønderborg. Hvis Socialdemokraternes og Dansk Folkepartis medlemmer af Aabenraa Byråd virkelig ikke ønsker kamp mellem Sønderborg og Aabenraa, vil jeg anbefale dem, at sætte handling bag ord og indstille fjendtlighederne.

Povl Kylling, Ejner Schütt og jeg er enige om, at det er afgørende, at vi beholder sygeplejeskolen i Sønderjylland. Det ærgrer mig, at man i lokalaviserne helt i Hørsholm og Albertslund, såvel som adskille andre steder over hele landet kan læse om, hvordan placeringen af den nye sygeplejeskole skaber splid mellem Aabenraa og Sønderborg. Splid er det sidste vi har brug for. Vores region har været hårdt ramt af at miste statslige arbejdspladser. Sønderborg har mistet sergentskolen. Det er stadig uklart, om Tønder beholder Skattecenteret og de 136 statslige arbejdspladser. Og Togfonden er kørt uden om grænselandet.

På mange måder er Sønderjylland i modvind – Og regeringen ser uden om regionen, når der skal skabes statslige arbejdspladser og bygges ny infrastruktur. Det kræver, at vi står sammen i Sønderjylland på tværs af kommunegrænser, og hver især bidrager til at bringe regionen videre. Første skridt er at indstille fjendtlighederne, så vi sammen kan arbejde for at skabe vækst og nye arbejdspladser i hele regionen.

Indlægget er bragt i bl.a. Lokalavisen Aabenraa 28. januar 2014. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.