Pressemeddelelse: Venstre: Danmark får lokal afdeling af patentdomstol

Venstre har med de øvrige aftalepartier bag patentdomstolen K, LA, SF og regeringen aftalt at oprette en lokal dansk afdeling af patentdomstolen. Det vil betyde, at når danske virksomheder skal føre sager om patentkrænkelser i Danmark, vil de altid have mulighed for at føre sagen på dansk med en dansk dommer tilstede, såfremt Danmark ved folkeafstemningen den 25. maj tilslutter sig den europæiske patentreform. Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby er glad for, at der er sikret bred opbakning til en lokal afdeling af patentdomstolen.

– Jeg er glad for, at vi nu har en bred politisk aftale om oprettelsen af en lokal afdeling af patentdomstolen i Danmark. Patentdomstolen fjerner bøvl, bureaukrati og høje omkostninger for danske virksomheder, der skaber danske arbejdspladser. Det giver en åbenlys fordel for danske virksomheder, at den lokale afdeling af patentdomstolen får dansk og engelsk som sprog, så virksomhederne selv kan vælge, hvilket sprog de ønsker, at deres sager skal føres på. Samtidig giver det mulighed for, at den lokale danske patentdomstol kan tiltrække sager fra andre lande, og på den måde kan vi styrke den lokale danske domstols ekspertise og kapacitet, siger Ellen Trane Nørby.

Med den lokale danske patentdomstol sikres yderligere, at der altid vil være en dansk dommer til stede, når der føres sager i Danmark. Dommerpanelet udgøres af en dansk dommer og to dommere fra den fælles dommerpulje under patentdomstolen. Venstres folketingsmedlem Ulla Tørnæs understreger, at det skaber tryghed for danske virksomheder, at der er en dansk dommer i panelet.

– Det fælles europæiske patent er et glimrende eksempel på, at EU-landene kan stå stærkt sammen til gavn for vækst og arbejdspladser i hele EU. Med patentreformen vil det koste en virksomhed omkring 35.000 kroner at få patent til hele det indre marked. I dag koster det omkring 250.000 kroner. Europæisk samarbejde om fælles patent er sund fornuft. Samtidig er jeg meget tilfreds med, at vi nu har sikret, at vi altid har en dansk dommer i vores dommerpanel og mulighed for at føre sagen på dansk – det skaber tryghed for danske virksomheder, slutter Ulla Tørnæs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *