Povl Kylling kæmp dog for Sønderjylland – ikke imod!

Udsagnet ”Med venner som dem, hvem behøver så fjender.” Fik en ny dimension i JV den 21/1, hvor gruppeformanden for Socialdemokraterne i Aabenraa, Povl Kylling, indledte en ny kamp mellem Aabenraa og Sønderborg. Denne gang om Sygeplejeskolen. Hvor er det trættende, at Kylling fortsætter en kommunekamp, der forlængst burde være afløst af et samarbejde. I stedet for at slås om de uddannelser vi allerede har her i området, burde Povl Kylling bruge sine kræfter på at tiltrække flere og nye uddannelser til Sønderjylland, så vi som landsdel kan stå stærkt. Uddannelser, som er realistiske at få hertil og som vores erhvervsliv efterspørger.

Det skaber unødvendige konflikter og fjerner fokus fra det som vi burde arbejde sammen om, når man fisker efter de uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser der ligger i nabokommunen. Desværre er det ikke første gang. I forbindelse med placeringen af akutsygehuset var tonen mellem kommunerne mildest talt ikke pæn.

ller tag sagen, hvor flere byrådsmedlemmer fra Aabenraa kommune ikke ville stemme for at støtte Sønderborg og grænselandet som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Vi har i dag en sygeplejeskole i Sønderborg. Den skal styrkes i den kommende tid.

erne ved at den kan flytte ind på Alsion, hvor også universitetet har til huse. kampen handler om at kunne tilbyde så fagligt stærk uddannelse som muligt for at gave hele Sønderjylland. Uanset om Sygeplejeskolen placeres i Sønderborg eller Aabenraa, vil de kommende sygeplejerskestuderende blive sendt i praktikophold i hele Sønderjylland, nøjagtigt som de gør i dag. Derfor holder Kyllings argument om at sygeplejerskeskolen automatisk skal følge med det nye akutsygehus til Aabenraa ikke, og derfor bør kampen om Sønderjyllands sygeplejerskeskolen handle om, hvordan vi tiltrækker flere elever, og hvordan vi sikrer, at vi får uddannet de dygtigste sygeplejersker fremadrettet.

Forud for kommunalvalget udtalte Povl Kylling til JydskeVestkysten: “Hvis Erik Lauritzen og jeg kommer til at sidde i de rigtige stole efter valget, kommer der et anderledes og bedre samarbejde på tværs af kommunegrænserne.” Jeg ved godt, at Povl Kylling ikke blev borgmester, men jeg havde dog forventet, at hans samarbejdsintention havde holdt længere.

Indlægget er bragt i bl.a. Lokalavisen Sønderborg den 22. januar 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *