Ellen Trane Nørby: Forsvarsministeren svigter skytteforeningerne

Forsvarsministeren vil ikke love at skytteforeninger, jagtforeninger og andre frivillige foreninger kan benytte skydebanerne på forsvarets øvelsesterræn, når forsvaret i staten af april rømmer Sønderborg Kaserne. Det stod klart efter Ellen Trane Nørby onsdag i Folketingets spørgetid bad ministeren give en garanti for at skydebanerne fortsat kan anvendes efter april 2014.

Regeringens løfte om at hjælpe Sønderborg godt videre efter lukningen af kasernen, lyder mest som tomme ord, når forsvarsministeren end ikke vil garantere at skytteforeninger og andre foreninger kan benytte arealet, så længe staten ejer det, udtaler Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby spurgte forsvarsministeren specifikt til skydebanerne, da flere foreninger har henvendt sig, fordi der i længere tid har været uklarhed om skydebanens fremtid, når soldaterne pakker kasernen ned og flytter til Varde. Det forlyder, at skydebanerne vil blive lukket helt ned og blive gjort utilgængeligt for de foreninger, som altid har brugt arealer side om side med Forsvaret.  Den usikkerhed der hersker blev på ingen måde gjort mindre efter dagens undvigende svar fra forsvarsministeren i folketingssalen.

Jeg synes det er skuffende at regeringen et helt år efter den ærgerlige beslutning om at lukke kasernen, stadig ikke har sikret en omkostningsfri og ordentlig overdragelse, af såvel bygninger som areal til Sønderborg kommune eller en anden fremtidig ejer. Den tidligere forsvarsminister udtalte d. 18. april 2013, at man ”ikke vil lade Sønderborg i stikken”. Det er et udsagn, der forpligter. Når forsvarsministeren end ikke kan give et klart svar, på så enkelt et spørgsmål som det om foreningernes fremtidige brug af skydebanen, så er der lang vej, slutter Ellen Trane Nørby.

 

Ovenstående er udsendt som pressemeddelelse d. 19. februar 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *