Licens: Rabat til studerende

Venstre vil gerne se på at give studerende rabat på licensen i forbindelse med de kommende medieforhandlinger, siger Venstre medieordfører Ellen Trane Nørby, men for Venstre er det et krav, at andre danskere ikke skal betale så meget som en krone ekstra i licens for at betale en eventuel rabatordning.

– Når forhandlingerne om et kommende medieforlig snart går i gang, så er Venstre parat til at se på at give de studerende en rabat på licensbetalingen, men forudsætningen er, at pengene kan findes inden for Danmarks Radios samlede budget, så licensen ikke forhøjes fra andre grupper. Vi vil ikke acceptere, at den enlige med en stram økonomi, eller børnefamilien skal betale mere i licens.

Sådan lyder meldingen fra Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby, der understreger, at forslaget jo på ingen måde er nyt men løbende har været diskuteret i forbindelse med medieforhandlingerne.

En Gallup-undersøgelse offentliggjort i Berlingske Tidende i dag viser, at 45 procent af de unge mellem 18 og 35 år ville undvære DR, hvis de kunne undgå at betale licens.

– DR står overfor en kæmpe udfordring for at få de unge seere tilbage til skærmen. men den opgave skal løses ved at DR laver ordentligt public service indhold, ikke ved at sendefladen bliver mere og mere kommerciel. siger Ellen Trane Nørby og understreger:

– For Venstre er det dog afgørende, at rabatordningen findes inden for DR’s samlede budget. Det skal ikke blive dyrere for andre at betale licens. Men licensen udgør i øjeblikket en stor del af budgettet for de unge, og derfor er vi åbne over for forslaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *