Forudsigelig tale fra Helle Thorning-Schmidt

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, efterlyser konkrete initiativer, der kan sikre og skabe nye danske arbejdspladser, efter at have hørt statsministerens nytårstale.

Skatte- og afgiftslempelser bør være en del af de vækstinitiativer, som regeringen vil lancere i løbet af det kommende år. Det mener Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, efter at have hørt Helle Thorning-Schmidts nytårstale. For kommer skatter og afgifter ned, bliver det mere attraktivt at gå på arbejde og drive virksomhed i Danmark.

– Det var en på mange måder forudsigelig tale, hvor HTS endnu engang brugte mere tid på at fortælle om, hvad hun har gjort, frem for hvad hun vil gøre. Og så skosede hun Venstre for 00’ernes økonomiske politik til trods for, at hun dengang kun havde et svar i den politiske debat: Brug flere penge. De nye ideer til, hvordan Danmark kommer videre glimrede ved deres fravær. Der var højest et par ukonkrete tanker, som lader en hel del tilbage at ønske, samt en forsikring om, at den her regering vil gøre verdens største offentlige sektor endnu større.

– Jeg er glad for, at statsministeren gentog sit budskab om, at regeringen vil lancere flere vækstinitiativer. Da vi sidste forår lavede vækstpakken, tog Venstre ansvar, som den konstruktive og konsekvente opposition vi er, men vi sagde også meget klart, at det nok var en ”fin lille aftale”, men den skulle følges af mere handling, hvis vi skal skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Desværre har regeringen i over et halvt år fastholdt, at der ikke var behov for nye initiativer. Nu er HTS heldigvis kommet på bedre tanker, og jeg vil gerne slå fast, at hvis regeringen vil være med til at sænke skatter og afgifter, så det bedre kan betale sig at arbejde og drive virksomhed i Danmark, så kan den regne med, at Venstre er klar til at lave en aftale.

– Vi har til gode at se, hvad det præcis er, regeringens nye vækstinitiativer går ud på. Det ville være rart, hvis vi snart kan få nogle konkrete initiativer på bordet, så vi kan få at vide, hvad det er regeringen har tænkt sig. Jeg er sikker på, at metalarbejderen på Aalborg Portland eller gartnerimedarbejderen gerne vil vide, om statsministeren har tænkt sig at gøre noget for at bevare deres arbejdspladser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *