Ellen Trane Nørby: Så kæmp da for Sønderjylland – ikke imod sygeplejeskolen i Sønderborg!

Venstres folketingsmedlem Ellen Trane Nørby kritiserer i klarer vendinger  Socialdemokraternes gruppeformand i Aabenraa, Povl Kylling for at skade Sønderjyske interesser, når han i dag har meldt ud at Sygeplejeskolen skal til Aabenraa.

“Det er trættende, at Povl Kylling fortsætter en kommunekamp, der forlængst burde være afløst af et samarbejde. I stedet for at slås om de uddannelser vi allerede har her i området, burde Povl Kylling bruge sine kræfter på at tiltrække flere og nye uddannelser til Sønderjylland.”

Sønderborg og Aabenraa har flere gange været på kollisionskurs om arbejdspladser og nye regionale tiltag. Det galdt både ved placeringen af akutsygehuset og da flere medlemmer af Aabenraa ikke stemte for støtte til Sønderborg og grænseområdet som europæisk kulturhovedstad i 2017.

“Det skaber unødvendige konflikter og fjerner fokus fra det som vi burde arbejde sammen om, når man fisker efter de uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser der ligger i nabokommunen.”

Ellen Trane Nørby mener at sygeplejerskeskolen fortsat bør ligge i Sønderborg.

“Vi har i dag en sygeplejeskole i Sønderborg. Den skal styrkes i den kommende tid. gerne ved at den kan flytte ind på Alsion, hvor også universitetet har til huse. kampen handler om at kunne tilbyde en så fagligt stærk uddannelse som muligt til gavn for hele Sønderjylland. Uanset om Sygeplejeskolen placeres i Sønderborg eller Aabenraa, vil de kommende sygeplejerskestuderende blive sendt i praktikophold i hele Sønderjylland, nøjagtigt som de gør i dag. Derfor holder Kyllings argument om at sygeplejerskeskolen automatisk skal følge med det nye akutsygehus til Aabenraa ikke.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *