Venstre: Fornuftig fordeling af overskydende licensmidler

Medieforligskredsen (V, K, DF, S, RV, SF og EL) er i dag blevet enige om fordelingen af de overskydende licensmidler på 59,6 millioner kroner. Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby er tilfreds med aftalen, der sikrer, at ikke kun DR, men også TV2 regionerne og de regionale filmfonde får støtte til deres produktioner via public service puljen.

– Regeringen ville give alle midlerne til DR som i forvejen modtager 3.661.700.000 kr. i licens i 2013. For Venstre var det afgørende med en balanceret fordeling. Venstre har derfor sikret, at 17 millioner af de overskydende licensmidler i stedet kommer til at gå til tv-produktioner uden for hovedstaden, så vi sikrer, at eksempelvis danske dramaproduktioner produceres og optages i hele landet. Vi fik samtidig sikret, at TV2 regionernes forpligtigelser videreføres og tilføres 12,8 millioner. Det har været en lang kamp for mangfoldighed, og jeg er tilfreds med resultatet, siger Ellen Trane Nørby.

I fordelingen af de overskydende licensmidler var der lagt op til, at DR skulle modtage en del af midlerne til medfinansiering af Eurovision Song Contest i maj 2014. Her har det været afgørende for Venstre at sikre, at midlerne gik til indholdsproduktion.

– DR får del i midlerne til medfinansiering af Eurovision Song Contest. Det er en kæmpe begivenhed, der sætter både Danmark og europæisk musik på dagsordenen. Det er en stor opgave, som DR nu skal løfte for millioner af seere over hele verden, og derfor har det været Venstres ønske, at de overskydende licensmidler går til indholdsproduktionen og ikke til renovering af en fabrikshal i København, som udlejerne må sørge for, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *