Kanelsneglen er overimplementeringens nye offer

Endnu en historie om dansk overimplementering af EU-reglerne har ramt de danske medier. Denne gang er det den velkendte kanalsnegl, som EU nu bliver beskyldt for at true. Sandheden er dog den, at det ikke er EU, men de danske myndigheder, der truer kanelsneglen. EU har lavet regler for kumarin i fødevarer, da højt indtag af kumarin kan medføre leverskader. I reglen er dog en undtagelse om, at traditionelt bagværk kan blive undtaget for reglerne – en undtagelse som vores svenske naboer har benyttet sig af, men som de danske myndigheder ikke har valgt at benytte sig af.

Det er et problem, for de danske ”kanel-dræbersnegle” er endnu et klart eksempel på, at når det kommer til EU regler – hvad enten det gælder vandrammedirektivet, nitratdirektivet eller nu de nye regler for kumarin i fødevarer – så agerer Danmark lovgivningsduks. At Fødevarestyrelsen virkelig tror, at det er et tilfredsstillende svar til danske bagere og konditorer, at de kan bruge det langt dyrere ægte kanel, er mig en gåde. Danmark er ikke en øde ø, men i konkurrence om vækst og arbejdspladser med vores europæiske naboer – og når vi skaber højere omkostninger i Danmark skubber vi arbejdspladserne til Sverige og Tyskland.

Overimplementering af EU regler i Danmark betyder, at danske varer bliver dyrere og vi mister vækst og arbejdspladser. På den måde taber vi dobbelt, mens vores europæiske nabolande vinder på vores tåbeligheder. Kampen imod overimplementering handler ikke om rød eller blå politik, men om almindelig sund fornuft.

Bragt i JyskeVestkysten 27. november 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *