Dårlige placeringer til Danmark kalder på handling

Situationen er dybt bekymrende. Danmarks placering på de internationale rangstiger falder. Det gælder både konkurrenceevnen, investeringslysten og incitamentet til at tage et arbejde. Den netop offentliggjorte rapport fra World Economic Forum er ikke opmuntrende læsning. Der er brug for handling nu.

I flere år lå Danmark på tredjepladsen for så vidt angår konkurrenceevnen. Nu ligger Danmark på 15. pladsen. Det understreger Venstres ønske om at fremrykke en del af Vækstaftalen, sikre erhvervslivet bedre vilkår og bringe omkostningerne ned ved at sænke skatter og afgifter.

På rangstigen over skattetrykkets incitament til at ville investere, ligger Danmark som nr. 112 ud af 148 lande – en placering, der klart indikerer, at skatten skal ned. Investeringslysten skal op igen, så vi kan skabe varige arbejdspladser, der igen er forudsætningen for fortsat vækst og velfærd.

Endnu værre er Danmarks placering på ranglisten over skattetrykkets betydning for at tage et arbejde. Her ligger Danmark som nr. 128 ud af de 148 lande, som World Economic Forum har undersøgt. Placeringen taler sit tydelige sprog. Det skal kunne betale sig at arbejde.

Konklusionen er klar: Fokus skal rettes mod at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne, sænke skattetrykket og skabe arbejdspladser. Verdens største offentlige sektor skal ikke være større, sådan som regeringen og EL ønsker det.

Hvornår vågner regeringen op, indser situationens alvor og får løst problemerne? Venstre er klar til at give regeringen en hjælpende hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *