PRESSEMEDDELELSE: ELLEN TRANE NØRBY SPIDSKANDIDAT TIL EUROPA-PARLAMENTSVALGET

Politisk ordfører Ellen Trane Nørby har i dag takket ja til opfordringen om at stille op som Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2014. Det er Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, der har bedt Ellen Trane Nørby om at tage opgaven på sig for at styrke Venstres position i EU-politikken de kommende år.

– Europa står over for kæmpe store udfordringer med arbejdsløshed, en aldrende befolkning og udsigt til lavvækst i årevis. De opgaver skal EU være med til at løse, men på en måde så vi får genskabt tilliden til EU-systemet, som europæerne lige nu føler sig svigtet af, siger Ellen Trane Nørby.

Hun peger på, at vi herhjemme står over for en enorm udfordring med, hvor nemt det er for europæiske borgere at få adgang til danske velfærdsydelser. Polske børn kan få SU til en uddannelse i Polen, hvis deres forældre har arbejdet i Danmark. Det samme gælder med børnepenge. Og senest kan man i dag i Jyllands-Posten læse, at mange europæere får ret til to års dagpenge, hvis bare de har et arbejde i Danmark i tre måneder.

– Den slags er med til at undergrave manges syn på EU, og det forstår jeg faktisk godt. Og derfor venter der en kæmpe opgave med at genskabe tilliden til det europæiske projekt. I Venstre har vi den helt klare holdning, at det er netop, når krisen kradser, at der er allermest brug for et stærkt og stabilt EU, der er til gavn for alle europæere, siger Ellen Trane Nørby.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er glad for, at Ellen Trane Nørby har takket ja til at stille op som spidskandidat.

– Jeg er personligt glad for, at Ellen har sagt ja til at sikre Venstre et godt valg, så vi står stærkt i EU, siger Lars Løkke Rasmussen.

– EU spiller – med de traktatændringer, der har fundet sted på det seneste – en stadig større rolle, og jeg forudser, at vi i de kommende år får en øget debat om samspillet mellem Danmark og EU. Og her er Ellen den helt rigtige. Hun har en stor viden og et stærkt netværk i liberale EU-kredse, siger Lars Løkke Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *