Henrik Høegh og Ellen Trane Nørby sætter fokus på frivilligt arbejde på Lolland

Venstres borgmesterkandidat i Lolland Kommune, Henrik Høegh, har sat sig for at standse den negative spiral, hvor en forringet serviceniveau har ført til stadig flere fraflyttere og mistede skatteindtægter. Det vil han blandt andet gøre ved at styrke den frivillige indsats på Lolland. Ifølge ham er det frivillige arbejde nemlig en uerstattelig, men stadig relativt uudnyttet ressource for kommunen, fordi de frivillige kan varetage sociale opgaver, som kommunen ikke har tid eller mulighed for at løfte.

 – Det frivillige arbejde er guld værd for Lolland Kommune, fordi de udbyder en service, som professionelle ansatte ikke har mulighed for at udbyde. Jeg mener, at frivillige kan give de ældre og syge noget, som f.eks. læger og sygeplejersker ikke kan. Hvis vi styrker den frivillige indsats, så ville vi kunne gøre de kommunale tilbud som plejehjem og ældreboliger langt mere attraktive, siger Henrik Høegh.

For at sætte fokus på det frivillige arbejde besøger han mandag den 13. august det meget populære Svanevig Hospice på Lolland sammen med Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby. Svanevig Hospice har haft stor succes med at benytte frivillige, som ønsker at være med til at skabe hjemlige og livsbekræftende rammer for patienterne. Omkring 50 frivillige er tilknyttet hospicet, og de hjælper bl.a. til ved at deltage i det sociale liv, ved at spille kort eller gå tur med patienterne. Venstres ordfører Ellen Trane Nørby ser frem til at møde nogle af Svanevigs frivillige ildsjæle, og at lære af hospicets måde at inddrage de frivillige på.

 – Vi har hver især et ansvar for at Danmark hænger sammen. De frivillige gør en kæmpe forskel i lokalsamfundet, derfor er det vigtigt, at kommunalpolitikerne i samarbejde med Folketinget sikrer gode rammer for de frivillige, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *