Frivillighuset i Svendborg imponerede Venstres top-politikere

 Det frivillige arbejde i Svendborg Kommune var i fokus, da Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby mandag den 12. august besøgte Svendborg sammen med Venstres, Lars Erik Hornemann, og Venstres lokale folketingsmedlem, Erling Bonnesen. De tre Venstre politikere blev vist rundt i Frivillighuset i Svendborg, der imponerede Venstre-trioen.

 – Det er tydeligt, at frivillige her gør en kæmpe forskel for Svendborg. Jeg sad selv som socialordfører, da bevillingerne til frivilligcentrene blev givet, så det glæder mig at ekstra meget at se, at pengene har gjort en forskel og at det tydeligvis fungerer så godt her i Frivillighuset i Svendborg, siger Ellen Trane Nørby.

 Også Venstres lokale folketingsmedlem, Erling Bonnesen, var positivt overrasket over det store frivillige engagement, de blev mødt af.

 – De frivillige spiller en meget vigtig rolle i kommunen, fordi de kan løfte nogle af de opgaver, som kommunens ansatte enten ikke har tid til eller ikke er i stand til på grund af det professionelle forhold

 Venstre-politikerne fik under besøget i Frivillighuset mulighed for at tale med husets frivillige og ansatte, der udtrykte stor tilfredshed med samarbejdet med kommunen, der ud over at stille store til rådighed også overlod den daglige drift til husets borgerråd. Det skabte dynamik og en stor grad af medeejrskab blandt de frivillige, lød det. En største udfordrring for det frivillige arbejde var dog, at det kneb med at tiltrække unge kræfter til projekterne. Den udfordring tog Lars Erik Hornemann til efterretning.

 – Jeg har som formand for Svendborg Kommunes socialudvalg haft stort fokus på det frivillige arbejde, hvilket blandt andet har ført til etableringen af Frivillighuset i Svendborg. Derfor er jeg glad for at se, at hvor velorganiseret det er blevet, og hvor meget de ansatte og frivillige brænder for arbejdet. Men vi skal have de unge med, og derfor skal der øget fokus på alle de fordele, der er ved at udføre frivilligt arbejde. Ud over at få en masse oplevelser og nye bekendtskaber, giver frivilligt arbejde masser af kompetencer og noget at skrive på CV’et. Det skal vi have de unges øjne op for, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *