Ellen Trane Nørby (V) på besøg på Marstal Navigationsskole

 Marstal Navigationsskole fik mandag den 13. august besøg af toppolitikeren fra Venstre, Ellen Trane Nørby, der sammen med Venstres borgmesterkandidat i Ærø Kommune, Lennart M. Mogensen, satte fokus på de maritime uddannelsers betydning for både lokalsamfund og for Danmark som helhed. Navigationsskolen i Marstal har hidtil opnået meget fine resultater, og Lennart M. Mogensen vil derfor arbejde på, at skolen i fremtiden kan tilbyde endnu flere unge en plads på skolebænken.

 – Marstal navigationsskole uddanner hvert år mange dygtige unge mennesker, der styrker fundamentet for væksten og arbejdspladserne i ”Det Blå Danmark”. Der er i den grad brug for disse unge mennesker, og vi ved, at vi i fremtiden kommer til at mangle kvalificeret maritim arbejdskraft. Derfor håber jeg, at vi i fællesskab kan arbejde for at oprette en tredje linje på skolen, siger han.

 Under rundvisningen på navigationsskolen fik de to politikere mulighed for at tale med de ledelsen på skolen, der påpegede, at det på grund af rigide regler på området ikke er muligt at udvide elevkvoten på Navigationsskolen, og det på trods af, at skolen hvert år har flere ansøgere end pladser og markedet hungrer efter kvalificeret arbejdskraft. Det er ærgerligt, mener Ellen Trane Nørby.

 – Det er et paradoks, at skolen ikke kan få lov til at optage de elever, der i den grad er behov for.  Gode maritime uddannelser er et afgørende fundament for, at Danmark kan fastholde sin position som en af verdens førende søfartsnationer, så jeg ser et klart behov for at revurdere skolens elevkvote, siger, hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *