Ellen Trane Nørby: Regeringens klimaudspil er et rædselskatalog for Sydjylland

Selvom det først er imorgen onsdag den 14. august at regeringen fremlægger sit klimaudspil, så er oplægget i dag blevet lækket til pressen, og det får Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til allerede nu at kalde udspillet et ”Rædselskatalog”, der vil koste danske arbejdspladser og gøre det dyrere at være dansker.

 – Regeringen viser sit sande ansigt med det her rædselskatalog af et klimaudspil. Det er nye byrder, afgifter og vækstbegrænsninger for danskerne og danske arbejdspladser. Regeringen tog i foråret sammen med os en række initiativer sammen med os for at forbedre Danmarks konkurrenceevne og nu fremlægger de så et vækstfjendsk udspil som synes designet til at glæde deres parlamentariske grundlag enhedslisten. Det er trist for Danmark.’ siger Ellen Trane Nørby. 

Regeringens klimaudspil indeholder 78 forslag, der alle skal bidrage til at nå regeringens opskruede klimamålsætning om at reducere CO2-udledningen med 40 % inden 2020, ved blandt andet at ændre på befordringsfradraget, hastigheden på motorvejen, indføre afgiftsstigninger på benzinen, pålægge landbruget og andre danske virksomheder flere byrder og en række andre forslag, der skubber arbejdspladser ud af Danmark. Det er Forslag, som Venstres politiske ordfører mener i høj grad vil få store konsekvenser for Sydjylland.

– Det her vil få store konsekvenser for hele Sydjylland. Vi ligger tæt på Tyskland og nu vil regeringen så endnu engang pålægge danske virksomheder særbyrder, der vil forringe vores mulighed for at konkurrere med vore nærmeste naboer, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *