Debat: Ja, vi skal presse Facebook

FACEBOOK RESPEKTERER IKKE europæisk lovgivning, hverken hvad angår markedsføring eller privatlivets fred. Facebook er underlagt amerikansk lovgivning, som er markant anderledes end de lovgivninger, danske og europæiske medier er underlagt. Det giver nogle konkurrencemæssige fordele for Facebook, men det giver også nogle problemstillinger, som jeg ikke er overbevist om, at alle Facebook-brugere er bevidste om.

 Derudover har Facebook nogle censur-regler, som ikke harmonerer med danske traditioner og værdier.

 Det er bl. a. gået ud over forfatter Peter Øvig Knudsen, som ikke måtte poste dokumentariske billeder af nøgne mennesker fra sin bog om hippietiden. Venstres medlemmer af Europaparlamentet har flere gange taget Facebooks politikker op, bl. a. i forbindelse med sagen om Peter Øvig Knudsen.

 Vi kan ikke løse problemerne ad lovgivningens vej, men vi kan skabe større opmærksomhed omkring de gråzoner og faldgruber, der er en del af internettets og de sociale mediers vilkår, og så kan vi fra EU-parlamentarisk plan indgå i en dialog for derved at yde et politisk pres på virksomheder som Facebook.

 JEG SYNES, MOGENS Jensens ( S) forslag om en Facebook-høring er fint. Dog tror jeg ikke, at Danmark kan stille noget op imod Facebooks regler og politikker om censur mv. – men hvis der er et fælles fokus på EU-plan, så tror jeg, der er en mulighed for at trænge igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *