Vi skal fortsætte reformsporet

Reformtempoet skal holdes oppe, hvis vi skal sikre arbejdspladser og et højt velfærdsniveau i fremtiden. De reformer, som er gennemført, er desværre langt fra nok til at sikre danske arbejdspladser og den velfærd, som vi er vant til i dag. Med det budskab går Venstre til folketingets afslutningsdebat.

Når vi siger, at det er nødvendigt at forbedre virksomhedernes rammevilkår og konkurrenceevne, er det for at sikre de danske arbejdspladser. Det handler om at skabe tryghed for den danske industrimedarbejder, tømreren og gartnerimedarbejderen og alle de andre, som hver dag går på arbejde. Det handler om at skabe nye og varige job til de ledige, der står uden for arbejdsmarkedet og sikre, at de får hverdagen og økonomien til at hænge sammen og kollegaer at dele frokosten og samtalen med.

Tiden er ikke til hovsaløsninger og slingrekurs, som skaber utryghed og holder investeringerne og forbrugertilliden nede. Skal de danske væksthjul i omdrejninger igen skal reformkursen fortsættes. Den netop indgåede aftale om vækstpakken er et lille skridt i den rigtige retning. Hverken mere eller mindre. Og vi må ikke skabe et billede af, at arbejdet nu er gjort. Vi må forholde os til, at nye vækstøkonomier har en stor appetit på vækst og velfærd, og vi må forholde os til, at virksomheder fortsat flytter ud af landet, fordi omkostningerne er for høje. Hver gang flytter danske arbejdspladser med. Skal udviklingen vendes, er der behov for, at vi fortsætter reformsporet.   

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *