Venstre: Forældre til bortførte børn får nu bedre hjælp

Regeringen har imødekommet Venstres forslag om at forbedre forholdene for familier med bortførte børn. Der vil nu blive oprettet én samlet koordinationsenhed under Socialministeriet, der får det overordnede ansvar for at hjælpe forældre til bortførte børn. Det glæder Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby og socialordfører Eyvind Vesselbo, der længe har sagt, at indsatsen skulle styrkes.

Hidtil har indsatsen været alt for ukoordineret. Forældre har skullet navigere mellem politi, statsforvaltning, ankestyrelse, myndigheder og ministerier i udlandet. Det bliver der nu rettet op på med én samlet indgang for alle sager, hvor udgangspunktet er, at det er den samme sagsbehandler gennem hele forløbet, siger Eyvind Vesselbo.

Aftalen betyder, at der afsættes 2,9 mio. kr. årligt fra satspuljen til den nye enhed, der skal hjælpe forældrene til de bortførte børn og komme den lange sagsbehandlingstid til livs.

– Jeg glæder mig over, at vi i dag har kunnet lave en bred politisk aftale, der forbedrer indsatsen for de børn, der er blevet bortført til udlandet af en forælder. Børnebortførelsessager til udlandet er ofte meget komplicerede og trækker store tærskler på børn og forældre, og derfor er det meget positivt, at indsatsen nu forbedres markant. Vi kan aldrig garantere, at den nye koordinationsenhed vil kunne løse alle sager med et snuptag. Men indsatsen bliver opprioriteret markant nu, og forhåbentlig kan det gøre en forskel for både forældre og børn, der er fanget i frustration og savn, siger Ellen Trane Nørby.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt d. 22. maj 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *